اطلاعات کلی درباره آب ژاول ( وایتکس )




آب ژاول؛ ویژگی ها و کاربردهای آن
آب ژاول تمام میکروب‌ها اعم از قارچ، ویروس و باکتری را نابود می‌کند. از آب ژاول بعنوان یک ضد عفونی کننده و ماده دفع بو در لبنیاتها، مخازن آب، دفع فاضلاب‌ها استفاده می شود.  آب ژاول محلولی ناپایدار است و در اثر حرارت و نور به تدریج خاصیت خود را از دست می‌دهد، رنگ آب ژاول نزدیک به زرد و طعم و بوی آن تند است. 
آب ژاول(وایتکس)Vaytks Bleach

نام عمومی:  وایتکس (آب ‍‍ژاول) Vaytks Bleach
نام تجاری: Vaytks Bleach   آب ژاول (Javel Water)
نام علمی:  هیپو کلریت سدیم(Sodium Hypochlorite)
سایر اسامی:   آنتی فرمین، اکسید کلرید سدیم، اکسی کلرید سدیم

آب ژاول که در فارسی به آن مایع سفیدکننده و وایتکس نیز گفته می‌شود، محلولی است که برای گنایی، سفیدکردن و بوزدایی به کار می‌رود
کاربرد
آب ژاول را برای گنایی و بوزدایی به کار می‌برند. از این ماده در صنعت به عنوان رنگ‌زدا و سفیدکننده پارچه و خمیر کاغذ استفاده می‌شود. در خانه‌ها برای ضدعفونی کردن سبزی‌ها و سفید کردن رخت‌ها به هنگام رختشویی از آب ژاول استفاده می‌کنند. این محلول با نام‌های گوناگون در بازار به فروش می‌رسد.
ویژگی‌های شیمیایی
آب ژاول (مایع سفیدکننده و وایتکس نیز گفته می‌شود) محلولی است حاوی درصدی از هیپوکلریت سدیم (NaOCl) در آب. این نسبت بسته به مصارف مختلف، متفاوت است.[۳][۴]
آب ژاول ماده‌ای سمی است. رنگ آن نزدیک به زرد و طعم و بوی آن تند است. خاصیت ضدعفونی‌کننده آب ژاول به دلیل تولید کلر آزاد می‌باشد. اگر با آب جوش ترکیب شود باعث آزاد شدن گاز کلر می‌شود. چنانچه به اشتباه نوشیده شود باید فوراً شیر نوشید


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها